Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová roláda na středomořský způsob

Šťavnatá vepřová roláda plněná bohatou a lahodnou náplní je ideální jako nedělní oběd. Pečení trvá sice trochu déle, výsledná chuť za to ale stojí. Roládu plníme sušenými rajčaty, sýrem, jarní cibulkou a špenátem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 130 min

160 min (30 min příprava + 130 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme a nařízneme tak, aby vznikl celistvý plát. Naklepeme ho, osolíme, opepříme a připravíme náplň. Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme, přidáme máslo, plátky z 1 stroužku česneku a necháme zpěnit. Krok 3: Přidáme pokrájený omytý špenát a chvilku vše podusíme. Do směsi vmícháme nasekanou jarní cibulku, rozdrobený sýr feta, kousky sušených rajčat a tymián. Krok 4: Náplň necháme vychladnout, rozložíme ji na střed masa a plát zavineme. Rolku převážeme režnou nití, aby se maso nerozpadlo, a vložíme ho do pekáčku. Krok 5: Hořčici prošleháme se solí, pepřem a drceným zbylým česnekem. Směsí potřeme maso, trochu ho podlijeme vodou a pečeme asi 2 hodiny za občasného podlévání. Krok 6: Podáváme s pečenými bramborami.

Zveřejněno 11. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda na středomořský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YElWn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová roláda na středomořský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YElWn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, pepř mletý, slanina anglická, máslo, česnek, špenát čerstvý, cibulka jarní, sýr feta, rajče sušené v oleji, tymián čerstvý, hořčice dijonská

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu