Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňáky

Z kysaného zelí můžeme připravit nespočet dobrot. Jednou z nich jsou i bochánky z nekynutého těsta, které naplníme směsí vařených brambor, kysaného zelí, slaniny, klobásy a cibule. Dozlatova upečené bochánky chutnají báječně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 porcí

20porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nastrouháme a smícháme je s vymačkaným zelím. Krok 2: Přidáme nadrobno pokrájenou a osmaženou slaninu‚ cibuli a klobásu. Okořeníme, promícháme a necháme vychladnout. Krok 3: Mezitím připravíme těsto. Tuk nastrouháme a s ostatními surovinami vypracujeme. Krok 4: Těsto vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Na každý dáme lžičku náplně‚ zabalíme a vytvarujeme bochánky. Můžeme je i potřít rozšlehaným vejcem a posypat kmínem. Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.

TIP: Další dobroty z kysaného zelí

Zveřejněno 12. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zXl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zXl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, zelí kysané, slanina, cibule, klobása, sůl, pepř mletý, majoránka, tuk ztužený, mouka hladká, voda, vejce, kmín celý

Přidat fotografie receptu