Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka naslano

Sladká žemlovka či zemlbába s jablky a tvarohem je oblíbené české jídlo, které mají rády hlavně děti. Můžeme ji ale připravit i naslano - stačí ji naplnit špenátem, sýrem a šunkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zapékací mísu dobře vymažeme olejem. Krok 2: Veku nakrájíme na plátky. Špenátové listy opereme, nakrájíme nebo natrháme na menší kousky a spaříme ve vroucí vodě. Plátky šunky a sýra nakrájíme na kostky. Krok 3: Mléko se smetanou smícháme, přidáme rozšlehaná vejce, podle chuti osolíme a opepříme. Krok 4: Každý plátek veky namočíme ve vaječné směsi, poté poklademe troškou špenátu, šunky i sýra a naskládáme do pekáčku. Toto opakujeme, dokud zbývají suroviny. Krok 5: Nakonec vše zalijeme zbylou vaječnou směsí a dáme zapékat do předehřáté trouby na 180 °C asi na 30-40 minut.

TIP: Další recepty na žemlovku

Zveřejněno 12. 3. 2025

Poznámka autora poslirecept

Do vaječné směsi můžeme přidat prolisovaný česnek, zvýrazní se tak chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka naslano

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RXYK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka naslano

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RXYK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
veka, vejce, špenát, mléko, smetana, sůl, pepř mletý, šunka, sýr plátkový, olej

Přidat fotografie receptu