Žemlovka naslano
Sladká žemlovka či zemlbába s jablky a tvarohem je oblíbené české jídlo, které mají rády hlavně děti. Můžeme ji ale připravit i naslano - stačí ji naplnit špenátem, sýrem a šunkou.
Postup přípravy
Krok 1: Zapékací mísu dobře vymažeme olejem.
Krok 2: Veku nakrájíme na plátky. Špenátové listy opereme, nakrájíme nebo natrháme na menší kousky a spaříme ve vroucí vodě. Plátky šunky a sýra nakrájíme na kostky.
Krok 3: Mléko se smetanou smícháme, přidáme rozšlehaná vejce, podle chuti osolíme a opepříme.
Krok 4: Každý plátek veky namočíme ve vaječné směsi, poté poklademe troškou špenátu, šunky i sýra a naskládáme do pekáčku. Toto opakujeme, dokud zbývají suroviny.
Krok 5: Nakonec vše zalijeme zbylou vaječnou směsí a dáme zapékat do předehřáté trouby na 180 °C asi na 30-40 minut.
Zveřejněno 12. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žemlovka naslano
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RXYK
Moje poznámka
Žemlovka naslano
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RXYK
Nejnovější recepty
Palačinky se špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno před 20 hodinami
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno 29. 4. 2025 14:29
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno 29. 4. 2025 12:38
Čokoládový fondant
Přidáno 29. 4. 2025 09:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 2 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 3 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 3 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 5 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 6 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 6 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 6 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 7 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 7 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 9 hodinami
Suroviny:
veka,
vejce,
špenát,
mléko,
smetana,
sůl,
pepř mletý,
šunka,
sýr plátkový,
olej
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.