Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnná jablečná bábovka

Vláčná bábovka je oblíbeným nedělním dezertem. Vyzkoušejte třeba tuto - připravíte ji z celozrnné mouky a pro ještě větší vláčnost přidáte strouhaná jablka. Bábovka navíc pěkně voní po skořici. Po upečení ji polijte čokoládou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Troubu vyhřejeme na 160 °C. Krok 2: Oloupeme a nastrouháme jablka a smícháme je se všemi ostatními surovinami.  Krok 3: Těsto nalijeme do formy. Pečeme 30-40 minut.  Krok 4: Vychladlou bábovku polijeme čokoládou. Můžeme sypat kokosem‚ oříšky nebo ozdobit bílou čokoládou.

TIP: Bábovky - moučníky našich babiček

Zveřejněno 12. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnná jablečná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jROZl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnná jablečná bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jROZl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka celozrnná, cukr krupice, jablko, olej, mléko, vejce, semínka slunečnicová, kypřící prášek, skořice, máslo, mouka hrubá, čokoláda, kokos, oříšky, čokoláda bílá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu