Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvová bábovka

Oblíbeným moučníkem je bezesporu bábovka. Na její přípravě není nic složitého, bez obav ji zvládnou i ti, kteří s pečením teprve začínají. Mrkvová bábovka je krásně vláčná a v ústech se lehce rozplyne.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 ˛°C. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Krok 2: Mrkve očistíme, oškrábeme a nastrouháme na jemné straně struhadla. Krok 3: Vyšleháme celá vejce s cukrem, přidáme vanilku vyškrábanou z lusku a olej. Po částech vmícháme polohrubou mouku, kypřicí prášek a sodu se solí. Nakonec zapracujeme nastrouhanou mrkev, citronovou kůru a nasekané vlašské ořechy. Krok 4: Těsto dáme do připravené bábovkové formy. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 70 minut. Vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do bábovky a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Krok 5: Bábovku po upečení necháme zhruba 10 minut odpočinout. Pak ji vyklopíme z formy. Krájíme na jednotlivé plátky a dle chuti můžeme ozdobit šlehačkou.

TIP: Jak vyklopit bábovku, které se nechce z formy?

Zveřejněno 13. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMR5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMR5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, vejce, cukr třtinový, olej, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, soda jedlá, sůl, ořechy vlašské, šlehačka, tuk, strouhanka

Přidat fotografie receptu