Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní vepřová játra

Snad nejčastěji opomíjenou surovinou jsou vnitřnosti. Pokud je však dobře připravíte, můžou se stát delikátní záležitostí. Vepřová játra na přírodno jsou jemná a chutná. Podáváme je s krajíčkem čerstvého chleba a zeleninovou oblohou dle chuti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřová játra otřeme papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. Játra mírně naklepeme pod mikrotenovým sáčkem. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme připravená játra, lehce opepříme a z obou stran rychle opečeme. Pak zmírníme teplotu, přidáme trochu vody a pod pokličkou podusíme. Krok 3: Když jsou játra měkká, odstraníme poklici, játra osolíme a tekutinu vydusíme. Krok 4: Hotová játra rozdělíme na talíře, pokapeme výpekem z pánve a podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.

TIP: Jak zpracovat vepřová játra - tipy a rady

Zveřejněno 13. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní vepřová játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMqO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní vepřová játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMqO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra vepřová, olej, pepř mletý, sůl, pečivo, zelenina

Přidat fotografie receptu