Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové lasagne s mletým masem

Zapékané brambory s mletým masem ve stylu lasagní přijdou k chuti celé rodině. Brambory je dobré uvařit ve slupce, lépe se pak krájí na plátky. Masová směs je velmi jednoduchá a krásně voní tymiánem. Překvapte rodinu teplou večeří.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, necháme chvilku vychladnout a oloupeme. Nakrájíme na plátky. Krok 2: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme česnek, mleté maso, tymián, sůl a pepř a krátce orestujeme. K masu přidáme nakrájená rajčata, kečup a dusíme 15 minut. Podle potřeby podlijeme vodou, případně zahustíme moukou. Přidáme 50 g strouhaného sýra a dobře promícháme. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 4: Zapékací misku vymažeme olejem a na dno rozložíme vrstvu brambor. Na brambory naneseme vrstvu masové směsi a na ni opět brambory. Pokračujeme stejným způsobem, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Poslední vrstvu by měly tvořit brambory, které před pečením posypeme sýrem. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.

TIP: 7 oblíbených jídel z jednoho pekáčku

Zveřejněno 12. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové lasagne s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29Qm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové lasagne s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29Qm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso mleté, brambory, cibule, rajče, olej, kečup sladký, sýr nastrouhaný, mouka hladká, sůl, pepř mletý, tymián, česnek, olej

Přidat fotografie receptu