Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená hlíva ústřičná

Hlíva ústřičná má blahodárné účinky na naše zdraví a také výborně chutná. Připravíme ji velmi snadno. V pekáčku ji promícháme s bylinkami, česnekem a cibulí, okořeníme, upečeme a poté podáváme s bramborovou kaší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

radka.vobecka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Hlívu očistíme a větší hlavičky natrháme na menší kousky. Krok 3: Vložíme do pekáčku, přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, plátky česneku, bylinky a promícháme. Krok 4: Zakápneme olejem, přidáme houbové koření a pečeme asi 35-45 minut. Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší.

TIP: Další recepty s hlívou

Zveřejněno 13. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená hlíva ústřičná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER6qv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená hlíva ústřičná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER6qv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Pečenou hlívu neznám, vždycky jsme z ní dělali jen polévku nebo omáčku. Dobrý nápad na další zpracování. Díky za tip 😊

Suroviny:
hlíva ústřičná, česnek, cibule, olej, bylinky, koření houbová variace

Přidat fotografie receptu