Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkonošské sváteční škubánky

Přemýšlíte, jak využít zbylé škubánky? Potom jste narazili na ten správný recept! Vykouzlete ze zbytků v kuchyni zase nové, chutné a neokoukané jídlo. Škubánkové placičky, plněné kysaným zelím s uzeným masem, jsou opravdová dobrota.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Až zesklovatí, přidáme kysané zelí, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Krok 2: Poté přisypeme nakrájené uzené maso, vydusíme veškerou tekutinu a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Odstavíme a necháme zchladnout. Krok 3: Ze škubánků uděláme placičky, do kterých zabalíme podušené maso se zelím. Krok 4: Placičky smažíme na sádle nebo oleji dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podávat můžeme se zeleninou.

TIP: Jak se dělá kucmoch neboli škubánky

Zveřejněno 12. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkonošské sváteční škubánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY5gp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkonošské sváteční škubánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OY5gp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, zelí kysané, maso uzené, petrželka, sádlo, kmín drcený, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu