Bylinkový věnec
Věnec z kynutého těsta, příjemně vonící po sušených bylinkách a plněný bazalkovým pestem, je zajímavou přílohou k zeleninové polévce. Skvěle chutná i samotný. Neváhejte a pusťte se do jeho přípravy, určitě jej nebudete péct naposledy.
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažné vody rozdrobíme droždí. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek na teplém místě.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, cukr vejce, olej a vlijeme kvásek. Uhněteme hladké nelepivé těsto. Trochu ho pomoučíme, přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teple asi 1 hodinu.
Krok 3: Po nakynutí vyválíme z těsta plát, potřeme pestem a svineme do rolády. Tu rozkrojíme na 2 díly a ty smotáme dohromady a stočíme do tvaru věnce. Přikryjeme větším sáčkem a necháme ještě kynout asi 30 minut.
Krok 4: Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 5: Po nakynutí věnec přeneseme na připravený plech, potřeme olejem a posypeme bylinkami. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut.
Zveřejněno 14. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDkQW
Moje poznámka
Bylinkový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDkQW
Nejnovější recepty
Americké lívance
Přidáno před 1 hodinou
Ledvinky na smetaně
Přidáno před 2 hodinami
Bylinkový věnec
Přidáno před 3 hodinami
Čokoládové bulky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové odřezky s fenyklem a cibulí
Přidáno před 5 hodinami
Focaccia s příchutí skořicových šneků
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Daninek před 53 minutami
Knedla s vejci
David Salamánek před 1 hodinou
Rychlořezy s jogurtovo-pudinkovým krémem
káťa před 1 hodinou
Kořeněné masové nudličky s řapíkatým celerem
Jan Nemec před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
ihrdlick před 2 hodinami
Ledvinky na smetaně
Karel1234 před 2 hodinami
Hebká hustá čokoládová poleva
Lenkapece před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
AnnaVe před 3 hodinami
Koblihy bez smažení
Slovajda před 3 hodinami
Žebrácké karbanátky
Glapet před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
vejce,
olej olivový,
cukr krupice,
sůl,
pesto bazalkové,
voda,
bylinky sušené,
olej olivový
Komentáře