Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkový věnec

Věnec z kynutého těsta, příjemně vonící po sušených bylinkách a plněný bazalkovým pestem, je zajímavou přílohou k zeleninové polévce. Skvěle chutná i samotný. Neváhejte a pusťte se do jeho přípravy, určitě jej nebudete péct naposledy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby kynutí

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažné vody rozdrobíme droždí. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek na teplém místě. Krok 2: Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, cukr vejce, olej a vlijeme kvásek. Uhněteme hladké nelepivé těsto. Trochu ho pomoučíme, přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teple asi 1 hodinu. Krok 3: Po nakynutí vyválíme z těsta plát, potřeme pestem a svineme do rolády. Tu rozkrojíme na 2 díly a ty smotáme dohromady a stočíme do tvaru věnce. Přikryjeme větším sáčkem a necháme ještě kynout asi 30 minut. Krok 4: Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 5: Po nakynutí věnec přeneseme na připravený plech, potřeme olejem a posypeme bylinkami. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut.

Zveřejněno 14. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkový věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDkQW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkový věnec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDkQW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, droždí čerstvé, vejce, olej olivový, cukr krupice, sůl, pesto bazalkové, voda, bylinky sušené, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu