Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí válečky pečené v kapustě

Lahodné kapustové závitky plněné mletým jehněčím masem a fetou, jsou doplněné výbornou rajčatovou omáčkou. Šťavnaté maso je dobře okořeněné a s omáčkou skvěle ladí. K závitkům můžete podávat bulgur nebo čerstvou bagetku. Uvidíte, že si pochutná celá rodina.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Listy kapusty vložíme asi na 3 minuty do vroucí vody a pak rychle zchladíme ve studené vodě. Krok 2: K mletému masu přidáme vejce, nakrájenou papriku, orestovanou cibuli a česnek, osolíme, okořeníme a zamícháme. Nakonec přidáme nakrájenou fetu a lehce zamícháme. Krok 3: Ze směsi vytvarujeme 4 válečky (nebo 8 malých). Krok 4: Z listů kapusty seřízneme silný řapík a na každý list položíme masový váleček. Boční strany listů přehneme přes váleček a list zarolujeme (můžeme zajistit párátkem). Krok 5: Suroviny na omáčku dobře promícháme a omáčku nalijeme na dno zapékací mísy. Na omáčku položíme závitky, přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme na 180 °C po dobu 40-50 minut. Podle potřeby podléváme. Krok 6: Podáváme nejlépe s bulgurem, posypané fetou a ozdobené paprikou a petrželkou.

TIP: 3 způsoby přípravy bulguru

Zveřejněno 13. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí válečky pečené v kapustě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6QM7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí válečky pečené v kapustě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G6QM7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso jehněčí, sýr feta, vejce, paprika čerstvá červená, sádlo, cibule, česnek, sůl, pepř mletý, římský kmín mletý, koření oregáno sušené, skořice, pyré rajčatové, vývar masový, česnek, sůl, pepř mletý, bobkový list, cukr, sýr feta, petrželka, paprika

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu