Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená treska

Smažená treska v těstíčku je jednoduché a chutné jídlo. Do těstíčka přidáme i trochu kypřicího prášku, aby bylo krásně nadýchané. Rybu podáváme s pečenými bramborami, cherry rajčaty a rukolou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 40 min

65 min (25 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory důkladně oplách­neme a nakrájíme na čtvrtiny. Nakrájené brambory poklademe na plech, oso­líme a pokapeme olivovým olejem. Krok 2: Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Krok 3: V misce připravíme smícháním těstíčko z hladké mouky, vejce, soli, pepře, mléka a kypřicího prášku. Důkladně promícháme. Těstíčko k obalení by mělo být hustší, aby nestékalo. Krok 4: Jemně rozmraženou tresku obalíme v připraveném těstíčku. Krok 5: Obalenou tresku ihned klademe na pánev s rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Krok 6: Rybu podáváme s pečenými bramborami, malými cherry rajčátky a rukolou. Podáváme k ní i kousek citronu, kterým ji pokapeme.

TIP: Jak pracovat se zmrzlou treskou

Zveřejněno 15. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená treska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J67N2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažená treska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J67N2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z tresky, vejce, mouka hladká, mléko, kypřící prášek, sůl, pepř mletý, brambory, rajče cherry, citron, olej, olej olivový, rukola

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu