Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský koláč chinois

Chinois je francouzský koláč z kynutého těsta. Tvoří ho šneky plněné mléčnou náplní a rozinkami. Celý koláč po upečení navíc potřeme oslazenou vodou. Přípravu těsta usnadní domácí pekárna.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jednu lžičku z uvedeného množství cukru do těsta dáme stranou. Krok 2: Do nádoby domácí pekárny nalijeme nejprve vlažné mléko s rozšlehanými vejci a rozpuštěné máslo. Poté přidáme většinu cukru, do levého rohu nasypeme sůl, vpravo do důlku odloženou lžičku cukru a na cukr rozdrobíme droždí. Krok 3: Zapneme program Těsto. Krok 4: V mléce rozšleháme oba cukry, žloutky i mouku a uvaříme kašičku. Necháme ji vychladnout. Krok 5: Na dno dortové formy přivřeme pečicí papír. Můžeme péct i v pekáčku vyloženém pečicím papírem. Těsto rozválíme na obdélník, potřeme náplní, posypeme rozinkami a srolujeme. Krok 6: Srolované těsto nakrájíme na asi 4 cm kousky. Dáme je do formy řeznou stranou dolů. Necháme 20 minut nakynout. Krok 7: Poté pečeme při 180 °C 10 minut. Když začne koláč zlátnout, snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme 20 minut. Krok 8: Vychladlý koláč potřeme sladkou vodou (cukr rozpuštěný ve vodě).

Zveřejněno 15. 3. 2025

Poznámka autora poslirecept

Vláčný vydrží i několik dní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský koláč chinois

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R65Pq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský koláč chinois

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R65Pq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, máslo, vejce, mouka hladká, cukr krupice, sůl, droždí, mléko, cukr krupice, žloutek, cukr vanilkový, mouka hladká, rozinky, cukr

Přidat fotografie receptu