Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí čevapčiči

Z Balkánského poloostrova, konkrétně z Bosny a Hercegoviny, pochází oblíbené čevapčiči z mletého masa. Malé válečky, chutí připomínající naše karbanátky, můžete připravit i z krůtího masa. Podáváme je s vařeným bramborem, doplněné plnotučnou hořčicí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rohlík nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Krok 2: Mleté krůtí maso promícháme v míse s vejcem, lžící hladké mouky, cibulí, prolisovaným česnekem, připraveným rohlíkem a hořčicí. Krok 3: Dochutíme solí, mletým pepřem a majoránkou. Dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Vlhkýma rukama tvoříme válečky a skládáme je do pekáče s malým množstvím vody. Krok 4: V předehřáté troubě pečeme na 200 °C asi 30 minut. Krok 5: Podáváme s vařeným bramborem, posypané petrželkou, doplněné hořčicí, nasekanou cibulkou a naloženou zeleninou nebo se zeleninovým salátkem.

TIP: Z jakého masa se dělá čevapčiči - tipy a rady

Zveřejněno 15. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí čevapčiči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDkrW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí čevapčiči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDkrW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso krůtí mleté, rohlík, mléko, vejce, mouka hladká, cibule, česnek, hořčice, strouhanka, sůl, pepř mletý, majoránka, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu