Bábovka z bílků
Určitě znáte nespočet různých receptů na přípravu bábovky. Tento je zajímavý tím, že do těsta použijete pouze bílky, které máte schované z předcházejících receptů. Bábovka bude díky bílkovému sněhu krásně nadýchaná.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva.
Krok 3: Do máslové pěny přidáme zbylé suroviny mimo sněhu z bílků a důkladně promícháme. Na závěr přidáme bílkový sníh a těsto pečlivě promícháme.
Krok 4: Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a pečeme ve vyhřáté troubě 40 - 45 minut.
Zveřejněno 15. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bábovka z bílků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRO7X
Moje poznámka
Bábovka z bílků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRO7X
Nejnovější recepty
Lněné borůvkové lívance
Přidáno před 10 hodinami
Ivošovo prase
Přidáno před 16 hodinami
Jednoduché smetanovo pudinkové řezy
Přidáno před 19 hodinami
Čočka s míchanou zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Batátové hranolky
Přidáno před 21 hodinami
Kynutý koláč s drobenkou
Přidáno 15. 3. 2025 22:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový krém do kremrolí
Kajin666 před 6 hodinami
Mrkvové karbanátky
michael_cook23 před 8 hodinami
Česnekové celerové hranolky s vejcem a sýrem cottage
michael_cook23 před 9 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
AlenaV před 9 hodinami
Chutné vafle
MarzamKa před 11 hodinami
Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory
Majka104 před 11 hodinami
Křehký jablkový koláč
jirina.v před 12 hodinami
Pohankové karbanátky se sýrem
Marfiska před 12 hodinami
Ledový salát se zálivkou z Nivy
poirotka před 12 hodinami
Jednoduchá roláda pro začátečníky
Lucie1001 před 12 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
mléko,
mouka hladká,
solamyl,
prášek do pečiva,
bílek,
rum,
sůl
Komentáře