Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uchování hub

Dobrý tip na uchování jedlých hub, pokud je nemůžeme hned po nasbírání v lese očistit a zpracovat sušením, mražením, nebo zavařováním. Před použitím, takto naložené a v chladu uchované houby, nezapomeneme propláchnout.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Levik Levik

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pokud jsme na dovolené třeba pod stanem a nemáme možnost jak uchovat houby, kterých je hodně, vezeme si s sebou pár zavařovacích sklenic a kilo nebo dvě soli. Krok 2: Houby očistíme, nakrájíme a vkládáme do sklenic, prosypeme solí, zase houby, sůl atd. Do sklenice se hub vejde hodně, do druhého dne pustí šťávu, klesnou. Krok 3: Můžeme doplňovat další den čerstvě nasbíranými.

TIP: Houby v soli - oblíbený postup

Zveřejněno 24. 9. 2009

Poznámka autorky Levik

Uskladníme v chladnu, před použitím houby propláchneme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uchování hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQ3B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uchování hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oQ3B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Popelka21 9. 10. 2016 16:22
Asi se zeptám jako blbec :-), ale mám tam strašnou spoustu vody, to se odlívá, nebo se tam nechává? :-)

Popelka21 10. 10. 2016 16:08
Levik: super děkuju, tak nějak jsem si to plánovala, kdyby se nikdo neozval :-)

Zobrazit starší odpověď

Super nápad...:yes:

Dobrý nápad:yes:chystám se na zítra na žampiony:-))+7

Ano, je to pravda a v zimě jsou jako čerstvé.

Tak jak píše spagetka vydrží do dalších hub,ještě mám zbytek v jedné sklenici.:-p

Akrim - klidně do příští sezony, u nás ale mizí už v lednu a teď se už těším na novou sbírku hub, déle než do příští sezony u nás nikdy nevydržej ani nakladáné nakyselo ani mražené ;-)

Jak dlouho takové houby vydrží, Je to bezva nápad, zvláště když si představím, jak jsem o dovolené navlékala plátky hub na nit, protože nebylo kde sušit...:-))

Dobrý nápad :yes: ;-)

:-):-O:yes::yes:

Jsou jako zavařené:-8

Přesně tak,nikdy jsem houby už nezavařovala,já je mám většinou jeden rok.Dnes jsem vařila polévku,houby chutnají jak čerstvé a ta chuť:-p:-p

Angel 666 - odpovídám za evu, ale určitě mě doplní - v soli se konzervuje od pradávna. Můžeš to pak doma i zakonzervovat převařením, i když já to považuju za zbytečné a nikdy se mi nhic nezkazilo,ale jen v soli ti to fakt vydrží hodně dlouho, pozor jen při dávkování, nic nesol dřív než ochutnáš ;-);-)

Evo super!!! Já už jsem si říkala, že snad na houby pojedeme někam do Čech na výlet, nebo co, ale pak jsem si říkala, "no jo, ale co s těma houbama, pokud se hned nevrátíme?" Pár skleniček a sůl se vždycky vleze! Díky za nápad, ikdybychom letos už nic nenašli, určitě ti patří plus za nápad!!

Evo, to je dobrý nápad:yes:, letos se můžeme v houbách snad i koupat, jen by mě zajímalo, jak dlouho takhle zpracované houby vydrží? A jakou mají konzistenci po vyndání a opláchnutí, jako syrové nebo jako zavařené? Děkuji za odpověď:-)

Dobrý nápad!:yes: 3. A Špagetko, s tou vysílačkou také:-D:-D:-D

Tématické fráze:
jak uchovat houby, uchovaní žampionu, jak dlouho vydrží mražené houby, jak uchovat čerstvé žampiony, zavařené žampiony, jak uchovat čerstvé houby, jak uchovat susene houby, zavařené houby, jak uchovat žampiony, zavaření hub, jak dlouho vydrží žampiony, jak dlouho vydrží sušené houby, jak uchovat houby do druhého dne, uchovávání hub, houby uchování, žampiony uchování, uchování sušených hub, jak dlouho vydrží houby, uchovani cerstvych hub, jak dlouho vydrží zavařené houby

Suroviny:
houby, sůl

Přidat fotografie receptu