Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medová vepřová žebírka

Pečená vepřová žebírka, naložená v pikantní marinádě, jsou výtečnou pochoutkou, která potěší nejen správné chlapy. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem. Pikantní marinádu můžete též využít i pro letní grilování.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby odležení

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do misky dáme najemno nakrájenou cibuli a chilli papričku bez semínek, přidáme olej, worcesterskou i sójovou omáčku, med, sůl, pepř, citrónovou šťávu a promícháme, Krok 2: Vepřová žebírka očistíme, osušíme, potřeme připravenou marinádou a dáme do pekáčku. Žebra necháme v chladničce odležet alespoň 1 den, ale můžeme i 3 dny – budou chutnat lépe. Krok 3: Marinovaná žebírka pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 45–60 minut. Krok 4: Podáváme s čerstvým chlebem.

TIP: Jednoduchý chléb pro začátečníky

Zveřejněno 15. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová vepřová žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5NOl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová vepřová žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5NOl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žebra vepřová, cibule, olej, omáčka worcesterová, omáčka sojová, med, šťáva citronová, chilli paprika čerstvá, sůl, pepř čtyř barev

Přidat fotografie receptu