Medová vepřová žebírka
Pečená vepřová žebírka, naložená v pikantní marinádě, jsou výtečnou pochoutkou, která potěší nejen správné chlapy. Nejlépe chutná s čerstvým chlebem. Pikantní marinádu můžete též využít i pro letní grilování.
Postup přípravy
Krok 1: Do misky dáme najemno nakrájenou cibuli a chilli papričku bez semínek, přidáme olej, worcesterskou i sójovou omáčku, med, sůl, pepř, citrónovou šťávu a promícháme,
Krok 2: Vepřová žebírka očistíme, osušíme, potřeme připravenou marinádou a dáme do pekáčku. Žebra necháme v chladničce odležet alespoň 1 den, ale můžeme i 3 dny – budou chutnat lépe.
Krok 3: Marinovaná žebírka pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 45–60 minut.
Krok 4: Podáváme s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 15. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medová vepřová žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NOl
Moje poznámka
Medová vepřová žebírka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NOl
Nejnovější recepty
Čočka s míchanou zeleninou
Přidáno před 2 hodinami
Batátové hranolky
Přidáno před 3 hodinami
Kynutý koláč s drobenkou
Přidáno před 13 hodinami
Medová vepřová žebírka
Přidáno před 13 hodinami
Gnocchi se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Muffiny s domácím pribináčkem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pizza jako z pizzerie
Marce15 před 19 minutami
Žampionový krém
matej.tuma92@seznam.cz před 26 minutami
Předjarní bramborový salát
janekmedved před 48 minutami
Kančí guláš na víně
Poolmen před 57 minutami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Jarko před 1 hodinou
Nejrychlejší tvarohový koláč
FarmarkaM před 1 hodinou
Roláda z mletého masa
Oberursel před 2 hodinami
Roštěná s rýží
Jardabilek před 2 hodinami
Palačinky
PetraFillova před 3 hodinami
Suroviny:
žebra vepřová,
cibule,
olej,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
med,
šťáva citronová,
chilli paprika čerstvá,
sůl,
pepř čtyř barev
Komentáře