Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeské zelňáky

Voňavé zelné placky se škvarky jsou skvělé jako pohoštění pro přátele k vínu či pivu. Nejsou z kynutého těsta, díky tomu je jejich příprava velmi rychlá. Na závěr je krátce pečeme v troubě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku vysypeme na vál a promícháme se solí, pepřem a kmínem. Krok 2: Zelí scedíme, necháme okapat a nakrájíme na kratší kousky. Krok 3: Škvarky nameleme nebo nasekáme najemno. Krok 4: Sádlo necháme změknout při pokojové teplotě. Krok 5: Na mouku dáme zelí, sádlo a škvarky (popř. vejce) a rukama hněteme, až vznikne pevné těsto. Krok 6: Těsto rozdělíme na dvě půlky, každou postupně rozválíme na pomoučeném vále na plát asi 5 mm silný. Krok 7: Vykrajujeme kolečka, která pokládáme na plech s pečicím papírem, a pečeme 15 minut v rozehřáté troubě při 180 °C.

TIP: Další inspirace na zelné placky

Zveřejněno 17. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeské zelňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpRrw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeské zelňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpRrw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, sůl, pepř mletý, kmín drcený, zelí kysané, škvarky, sádlo, vejce

Přidat fotografie receptu