Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slejšky

Slejšky či šlejšky jsou sladké jídlo, které připravovaly už naše babičky. Jde o šišky z bramborového těsta, které opečeme na sádle a podáváme přelité máslem a posypané cukrem a mletým mákem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vystydlé, ve slupce uvařené brambory oloupeme a nastrouháme. Krok 2: Promícháme s hladkou moukou a špetkou soli. Uděláme důlek, do kterého vložíme dva žloutky a sníh z bílků.  Krok 3: Zpracujeme těsto a vytvoříme šišky, které opečeme na sádle. Krok 4: Rozdělíme na talíře, posypeme mákem s moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

TIP: Jak udělat bramborové šišky s mákem

Zveřejněno 17. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slejšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpxX8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slejšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpxX8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka hladká, sůl, vejce, sádlo, mák mletý, cukr moučkový, máslo

Přidat fotografie receptu