Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lněné borůvkové lívance

Připravte si zdravou a vydatnou víkendovou snídani. Lívance z celozrnné mouky mají jemnou oříškovou vůni, lněné semínko přidané do těsta posílí imunitu a zlepší zažívání, borůvky je skvěle ochutí. Podáváme teplé, přelité javorovým sirupem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hazel hazel

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

1 hrnek = 250 ml

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Ve větší misce smícháme mouku, lněné semínko, cukr, skořici, kypřicí prášek do pečiva a dáme stranou. Krok 2: Mléko, vejce a vanilkový extrakt dobře promícháme a přidáme do moučné směsi. Důkladně zamícháme a nakonec přidáme borůvky. Krok 3: Rozehřejeme pánev na střední teplotu, lehce potřeme tukem a malou naběračkou nalejeme těsto. Upravíme a opékáme asi 2-3 minuty, potom lívanec obrátíme a opékáme asi ještě 2 minuty z druhé strany. Krok 4: Servírujeme teplé, polité javorovým sirupem.

TIP: Přehled receptů na oblíbené lívance

Zveřejněno 16. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lněné borůvkové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD91z

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lněné borůvkové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD91z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka celozrnná, semínka lněná, skořice mletá, cukr moučkový, kypřící prášek do pečiva, mléko, vejce, extrakt vanilkový, olej, sirup javorový

Přidat fotografie receptu