Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnová bublanina

V tomto receptu najdeme netradiční zpracování oblíbené bublaniny. Její těsto obohatí cizrna, která je vhodnou luštěninou pro pečení sladkých moučníků. Zvláčněno je také tvarohem. Ovoce k ozdobení pak volíme podle sezony a naší chuti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Zdrava5 Zdrava5

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 2: Žloutky dáme do mixéru, přidáme cizrnu s polovinou jejího nálevu, cukr, olej, tvaroh nebo jogurt. Vše důkladně rozmixujeme. Krok 3: K tekuté směsi přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem na pečení a nakonec vmícháme zlehka sníh z bílků. Krok 4: Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a vyskládáme ovocem. Pečeme na 165 °C po dobu 35-40 minut.

TIP: Cizrna jako nízkokalorická potravina

Zveřejněno 17. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW57Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnová bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW57Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cizrna, cukr krystal, olej, tvaroh, mouka hladká, kypřící prášek, ovoce

Přidat fotografie receptu