Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obalovaný květák pečený v troubě

Tento zdravější způsob přípravy klasického smaženého květáku vám nabídne dokonale křupavý povrch bez zbytečného oleje. Díky pečení v troubě zůstane květák šťavnatý uvnitř a krásně křupavý na povrchu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alekli

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Květák očistíme, omyjeme, osušíme a rozdělíme na menší růžičky. Krok 2: V misce prošleháme vejce, hladkou mouku a sůl na hladkou hmotu. Krok 3: Do této směsi ponoříme připravené růžičky květáku a poté je obalíme ve strouhance. Krok 4: Obalený květák klademe na plech vyložený pečicím papírem a mírně pokapeme olejem. Krok 5: Vložíme do trouby vyhřáté na na 200 °C a pečeme po dobu 20 minut. Po uvedené době růžičky květáku otočíme a pečeme dalších 20 minut. Krok 6: Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

TIP: Co uvařit z květáku - oblíbené recepty

Zveřejněno 17. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalovaný květák pečený v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQk6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obalovaný květák pečený v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQk6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, vejce, mouka hladká, sůl, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu