Holandský řízek
Oblíbenou českou klasikou je bezesporu holandský řízek, z mletého masa, se strouhaným sýrem a obalený v trojobalu. Řízek vysmažený krásně dozlatova podáváme s oblíbenou přílohou, třeba s bramborovou kaší.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Eidam nastrouháme nahrubo.
Krok 2: Mleté maso promícháme se smetanou, cibulí a sýrem. Dochutíme solí, mletým pepřem a špetkou muškátového květu. Zakryjeme a necháme uležet v chladničce, ideálně přes noc.
Krok 3: Pak směs rozdělíme na 2 díly a vytvarujeme oválné řízky. Obalíme v hladké mouce, vejci rozšlehaném se solí a ve strouhance.
Krok 4: Zvolna osmažíme ve větším množství horkého oleje po obou stranách dozlatova. Po usmažení odložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný olej. Podáváme s bylinkovou bramborovou kaší.
Zveřejněno 18. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Holandský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26OK
Moje poznámka
Holandský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o26OK
Nejnovější recepty
Muffiny s Nutellou
Přidáno před 7 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Přidáno před 8 hodinami
Salát Little Gem s ořechy
Přidáno před 8 hodinami
Rychlý salát z raného zelí
Přidáno před 8 hodinami
Salát z jarní zeleniny
Přidáno před 8 hodinami
Salát z cherry rajčátek s bazalkou
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé s listovým špenátem
Falcone před 46 minutami
Frankfurtská jemná polévka
Falcone před 50 minutami
Dýňová polévka Hokkaido
kacka533 před 2 hodinami
Vepřové pikantní nudličky na smetaně s pórkem
Misicka77 před 2 hodinami
Gnocchi s opečenou šunkou, rajčaty a okurkou
Benzi před 4 hodinami
Koka buchta
Panova před 6 hodinami
Vydatná česneková polévka
bludicky před 7 hodinami
Brynzové noky na špenátu
wimra před 9 hodinami
Pravá gulášová polévka
Blazenka před 9 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Sahula před 9 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
smetana na vaření,
cibule,
sýr eidam,
sůl,
pepř mletý,
květ muškátový,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře