Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holandský řízek

Oblíbenou českou klasikou je bezesporu holandský řízek, z mletého masa, se strouhaným sýrem a obalený v trojobalu. Řízek vysmažený krásně dozlatova podáváme s oblíbenou přílohou, třeba s bramborovou kaší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení masové směsi

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení masové směsi)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Eidam nastrouháme nahrubo. Krok 2: Mleté maso promícháme se smetanou, cibulí a  sýrem. Dochutíme solí, mletým pepřem a špetkou muškátového květu. Zakryjeme a necháme uležet v chladničce, ideálně přes noc. Krok 3: Pak směs rozdělíme na 2 díly a vytvarujeme oválné řízky. Obalíme v hladké mouce, vejci rozšlehaném se solí a ve strouhance. Krok 4: Zvolna osmažíme ve větším množství horkého oleje po obou stranách dozlatova. Po usmažení odložíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný olej. Podáváme s bylinkovou bramborovou kaší.

TIP: Holandský řízek podle ČSN - praktické rady a tipy

Zveřejněno 18. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o26OK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Holandský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o26OK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, smetana na vaření, cibule, sýr eidam, sůl, pepř mletý, květ muškátový, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu