Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátové krokety

Při přípravě chutných špenátových kroket využijeme i zbylé kuřecí maso od oběda. Křupavé smažené krokety podáváme teplé nebo studené, k zakousnutí, či jako hlavní chod s bramborovou kaší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Špenát dáme rozmrznout. Krok 2: Na másle osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme špenát. Směs asi 10 minut podusíme, ochutíme solí a pepřem. Krok 3: Do špenátové směsi přidáme vejce, jemně nakrájené či umleté pečené kuřecí maso, strouhaný sýr a zahustíme dle potřeby strouhankou. Krok 4: Ze směsi tvoříme kuličky, které ještě obalíme ve strouhance, a ze všech stran smažíme nebo fritujeme v dostatečném množství oleje. Krok 5: Špenátové krokety podáváme teplé nebo i studené, nejlépe chutnají s čerstvým zeleninovým salátem.

TIP: Jak připravit krokety bez brambor

Zveřejněno 18. 3. 2025

Poznámka autora poslirecept

Polovinu špenátu můžeme nahradit jemně nakrájeným a spařeným pórkem. Dětem budou krokety chutnat zejména s bramborovou kaší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové krokety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPJmW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátové krokety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPJmW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
špenát mražený, máslo, cibule, česnek, vejce, maso kuřecí, sýr nastrouhaný, sůl, pepř mletý, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu