Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkové lívance

Jablkové lívance jsou krásně nadýchané a zamilují si je nejen děti, ale i dospělí. Lívance z jablek a ovesných vloček opékáme v pánvi dozlatova a na talíři je posypeme moučkovým cukrem a mletou skořicí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 41 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 6 min

41 min (35 min příprava + 6 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ovesné vločky zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Mezitím oloupeme jablka, zbavíme je jádřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Krok 2: K namočeným vločkám přidáme vejce, cukr, mouku, špetku soli a nastrouhaná jablka. Pečlivě promícháme. Těsto by mělo být polohusté. Pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu mouky nebo naopak rozředíme mlékem. Krok 3: Na pánvi rozpálíme olej, na něj lžící klademe těsto a tvarujeme malé placičky. Opékáme z každé strany dozlatova, celkem asi 3 minuty. Na talíři posypeme moučkovým cukrem a skořicí.

TIP: Lívance - přehled receptů

Zveřejněno 19. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMv6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablkové lívance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMv6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vločky ovesné, mléko, jablko, vejce, cukr, mouka polohrubá, sůl, olej, cukr moučkový, skořice mletá

Přidat fotografie receptu