Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní nádivka

Nádivku obvykle pečeme na jaře, nejčastěji na Velikonoce. Nesmí v ní chybět zelené bylinky, které představují příchod jara, a uzené maso, které ji provoní. Nádivka je díky sněhu z bílků pěkně nadýchaná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové a uzené maso opláchneme, vložíme do vroucí osolené vody a 30 minut povaříme. Uvařené maso necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krok 3: Ve větší míse smícháme žloutky, cca 200 ml vývaru z masa, hladkou mouku, polévkové koření, špetku pepře a muškátový květ. Krok 4: Dále přidáme nakrájené maso, nasekanou petrželku a toastový chléb. Vše promícháme, podle chuti osolíme. Pokud se hmota zdá být příliš řídká, zahustíme ji strouhankou. V opačném případě přidáme vývar z masa. Krok 5: Nakonec do nádivky zlehka vmícháme sníh z bílků a přendáme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Krok 6: Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme cca 30-40 minut.

TIP: Desatero rad na téma velikonoční nádivka

Zveřejněno 21. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29Yr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29Yr

Marie

Suroviny:
maso uzené, plec vepřová, chléb toustový tmavý, vejce, sůl, pepř mletý, koření polévkové, květ muškátový, nať petrželová, mouka hladká, máslo, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu