Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makovec pro diabetiky

Pokud máte rádi makovec a rádi byste si jej dopřáli ve zdravějším provedení, vyzkoušejte tento recept. Je bez mouky i cukru, slazený pouze xylitolem a bez přidaného tuku. Díky tvarohu je plný bílkovin, vhodný pro diabetiky i celiaky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

forma o velikosti 20x30 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme a bílky a žloutky. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Krok 2: Tvaroh, žloutky, a xylitol ušleháme. Přidáme kypřicí prášek a mák, dobře promícháme. Krok 3: Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Krok 4: Těsto dáme do malého pekáčku vyloženého pečicím papírem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Krok 5: Pečeme na 180 °C asi 25-30 minut.

TIP: Jak zpracovat a uchovat mák

Zveřejněno 19. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovec pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO0J5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makovec pro diabetiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO0J5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tvaroh, vejce, mák mletý, kypřící prášek do pečiva, sůl

Přidat fotografie receptu