Domácí focaccia
Focaccia je klasický italský kynutý chléb, který je velmi snadné připravit. Není nutné žádné složité tvarování, z těsta jen vytvoříme placku a do ní uděláme důlky. Focacciu můžeme ochutit rozmarýnem, skvělá je ale i s olivami či rajčaty.
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku prosejeme přes síto.
Krok 2: Do mísy rozdrobíme droždí a přilijeme vlažnou vodu. Mícháme do rozpuštění droždí.
Krok 3: Pomalu přisypáváme hladkou mouku a mícháme do vytvoření hladkého těsta. Těsto v míse přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě.
Krok 4: Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a dlaní vytvoříme silnější placky.
Krok 5: Přendáme je na plech s pečicím papírem, pomažeme olivovým olejem a posypeme hrubou mořskou solí. Prsty vymačkáme po celé placce důlky a posypeme lístky rozmarýnu. Necháme znovu vykynout.
Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 230 °C asi 12 minut.
Krok 7: Focacciu necháme vychladnout a podáváme.
Zveřejněno 22. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31KYr
Moje poznámka
Domácí focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31KYr
Nejnovější recepty
Salát s hruškou, salátovými lístky, ořechy a balkánským sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Kokosový koláč s ořechy a jahodami bez mouky
Přidáno před 10 hodinami
Husitská směs
Přidáno před 14 hodinami
Topinky s mexickou směsí
Přidáno před 16 hodinami
Domácí focaccia
Přidáno před 18 hodinami
Trhané kuřecí maso s rýží a zeleninou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík na houbách
Sahula před 3 hodinami
Vláčná buchta
ivetabreckova před 3 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Falcone před 4 hodinami
Rybí filé se sýrem
Komtesina před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Nadezda76 před 5 hodinami
Kapustovo-cuketové karbanátky s ovesnými vločkami
Elivet před 5 hodinami
Mufiny s čokoládou
zuza176 před 5 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
MirkaP před 5 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 6 hodinami
Hrníčková perníková bábovka
49zahrada před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
olej olivový,
sůl mořská,
rozmarýn
Komentáře