Domácí focaccia
Focaccia je klasický italský kynutý chléb, který je velmi snadné připravit. Není nutné žádné složité tvarování, z těsta jen vytvoříme placku a do ní uděláme důlky. Focacciu můžeme ochutit rozmarýnem, skvělá je ale i s olivami či rajčaty.
Postup přípravy
Krok 1: Hladkou mouku prosejeme přes síto.
Krok 2: Do mísy rozdrobíme droždí a přilijeme vlažnou vodu. Mícháme do rozpuštění droždí.
Krok 3: Pomalu přisypáváme hladkou mouku a mícháme do vytvoření hladkého těsta. Těsto v míse přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě.
Krok 4: Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a dlaní vytvoříme silnější placky.
Krok 5: Přendáme je na plech s pečicím papírem, pomažeme olivovým olejem a posypeme hrubou mořskou solí. Prsty vymačkáme po celé placce důlky a posypeme lístky rozmarýnu. Necháme znovu vykynout.
Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 230 °C asi 12 minut.
Krok 7: Focacciu necháme vychladnout a podáváme.
Zveřejněno 22. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31KYr
Moje poznámka
Domácí focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31KYr
Nejnovější recepty
Sušené hovězí maso
Přidáno před 2 hodinami
Pečené plněné papriky s pečeným květákem s kari (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny se sušenými rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Batátové bramboráčky
Přidáno před 15 hodinami
Květákové rizoto s krevetami a sýrovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Ruské bifteky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička se staročeským zelím
kimlo před 13 minutami
Vepřový plátek na cibulce
MilosCz před 15 minutami
Mrkvový koláč s ořechy a skořicí - šťavnatý
bubleja před 16 minutami
Chia pudink – základní recept
veronika_straka před 44 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
veronika_straka před 47 minutami
Pizza jako z pizzerie
Rokallli před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Evice před 11 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
RomanaMonika před 12 hodinami
Buchta z listového těsta s broskvemi a pudinkem
Anaja před 14 hodinami
Jednohubky na oslavu
Vlasta159 před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
olej olivový,
sůl mořská,
rozmarýn
Komentáře