Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pěna z kuřecích jater

Nadýchaná a lahodná pěna z kuřecích jater bude mít jako pohoštění u vašich přátel jistě úspěch. Rozplývá se na jazyku a její skvělou chuť tvoří i ořechy a víno. Pěnu ještě podtrhneme brusinkovým džemem, se kterým ji podáváme.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Krok 2: Přidáme omytá a nakrájená játra, pepř a bobkové listy, krátce je orestujeme, přilijeme víno a drůbeží vývar a vše společně asi 15 minut povaříme. Krok 3: Vlijeme rum, necháme vychladnout a vyndáme bobkové listy. Krok 4: Přimícháme nakrájenou petrželku, paštiku rozmixujeme a se 3 lžícemi změklého másla vyšleháme. Ochutíme ji solí a podle potřeby čerstvě mletým pepřem. Krok 5: Pomalu vmícháme ořechy a dotuha ušlehanou šlehačku – tolik, abychom získali konzistenci pěny. Krok 6: Paštiku podáváme s opečenou bagetou a džemem.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 22. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pěna z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73WDw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pěna z kuřecích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73WDw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cibule, česnek, játra kuřecí, pepř mletý, bobkový list, víno bílé, vývar drůbeží, rum, petrželka, sůl, pepř mletý, ořechy, smetana ke šlehání, bageta, džem brusinkový

Přidat fotografie receptu