Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnová pomazánka

Cizrna je luštěnina bohatá na vlákninu, bílkoviny a obsahuje také důležité minerály a vitamíny. Její chuť připomíná oříšky. Připravit z ní můžete skvělou pomazánku se sušenými rajčaty, kterou mažeme na plátky celozrnné bagety.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sušená rajčata pokrájíme. Bagetu nakrájíme na plátky. Krok 2: Cizrnu slijeme, necháme okapat a přidáme pálivou papriku, cibuli, česnek, sušená rajčata i s troškou oleje, ve kterém byla naložená. Vše rozmixujeme dohladka. Krok 3: Pomazánku ochutíme solí a pepřem a natřeme na plátky bagety. Chlebíčky ozdobíme kouskem čerstvého rajčete a řeřichou.

TIP: Cizrna v naší kuchyni

Zveřejněno 25. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMMJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMMJ

Marie

Suroviny:
cizrna sterilovaná, paprika sušená pálivá, cibule, česnek, rajče sušené v oleji, celozrnná bageta, rajče, sůl, pepř mletý, řeřicha

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu