Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarkové loupáčky

Ze škvarků můžeme připravit i jiné dobroty, než jsou klasické škvarkové placky. Tyto dozlatova upečené slané loupáčky jsou pěkně měkké, lákavě voní a škvarky jim dodávají výbornou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mouku nasypeme do mísy, uděláme do ní důlek a do něj rozdrobíme droždí. Posypeme ho cukrem, zalijeme vlažným mlékem, lehce zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Pak přidáme nadrobno pokrájené škvarky, sádlo, sůl a zpracujeme těsto, které necháme v teple vykynout. Krok 3: Těsto rozdělíme na poloviny a z každé rozválíme kruh silný asi 0,5 cm. Ostrým nožem každý kruh rozdělíme na 8 stejně velkých trojúhelníkových dílků. Krok 4: Jednotlivé dílky srolujeme do podoby rohlíčků a naskládáme je na plech. Krok 5: Potřeme je rozšlehaným žloutkem, polovinu posypeme kmínem a pečeme při 190 °C dozlatova.

TIP: Co dobrého připravit ze škvarků

Zveřejněno 24. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové loupáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29Dg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarkové loupáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29Dg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí, mléko, cukr krupice, škvarky, sádlo, sůl, žloutek, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu