Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrové krokety podle ČSN

Smažený sýr je fenoménem rychlého občerstvení. Připravit si jej však můžeme i ve formě kroket podle standardů ČSN. Strouhaný tučnější sýr je základem hmoty, kterou vytvarujeme do kroket, obalíme v trojobalu a dozlatova usmažíme.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: V rendlíku svaříme mléko s tukem a do vařícího vsypeme za stálého míchání prosátou mouku. Mícháme dál na prudkém ohni tak dlouho, až směs zhoustne a přestane se lepit na stěny rendlíku. Krok 2: Do částečně vychladlého těsta pak postupně zamícháme žloutky, jemně nastrouhaný sýr, podle potřeby sůl a vše dobře zpracujeme v hladké těsto, ze kterého tvoříme oválné krokety o váze zhruba 75 g. Krok 3: Krokety obalíme v mouce, vejcích rozkvedlaných v mléce a ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Zveřejněno 24. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrové krokety podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBRQn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrové krokety podle ČSN

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBRQn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mléko, margarín, mouka hladká, žloutek, sýr, sůl, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu