Hráškové suflé
Suflé je nadýchaná francouzská specialita, která při pečení díky sněhu z bílků velmi rychle nabyde. Jíme ho ještě horké. Základ suflé tvoří bešamel, do kterého vmícháme ostatní suroviny včetně sněhu a nakonec upečeme.
Postup přípravy
Krok 1: Hrášek vysypeme na sítko, prolijeme ho horkou vodou a necháme okapat.
Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme hladkou mouku, po chvilce mléko. Uvaříme bešamel a necháme ho zchladnout.
Krok 3: Do něj za stálého míchání přidáme žloutky, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, chilli podle chuti, hrášek a najemno nasekanou petrželku. Vše promícháme a nakonec zlehka zapracujeme bílkový sníh.
Krok 4: Zapékací misky vymažeme máslem a naplníme připravenou směsí.
Krok 5: Zapékáme v troubě při 180 °C asi 20 minut.
Zveřejněno 25. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hráškové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJ7w
Moje poznámka
Hráškové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJ7w
Nejnovější recepty
Slané vaječné řezy
Přidáno před 7 hodinami
Chlebíčky s paštikou z hlívy
Přidáno před 8 hodinami
Falešná vafle
Přidáno před 8 hodinami
Smoothie z řapíkatého celeru a banánu
Přidáno před 8 hodinami
Dietní utopenci z lyonského salámu
Přidáno před 8 hodinami
Slavnostní huspenina
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
Christine před 3 hodinami
Rychlokoláč s drobenkou
Suchos182 před 5 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
HelenSramkova před 5 hodinami
Vepřová plec v cibulovo-česnekové omáčce
Valis před 6 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Valis před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
pikador před 6 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
vozlenka před 6 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Capri1412 před 7 hodinami
Domácí langoše
Luciekaci před 7 hodinami
Suroviny:
hrášek mražený,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
vejce,
sýr nastrouhaný,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
petrželka
Komentáře