Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup z černého bezu

Připravte si lahodný domácí sirup, který osvěží v létě a v zimě posílí imunitu. Hodí se do vody i čaje a jeho příprava je snadná. Stačí pár surovin a trocha trpělivosti – odměnou vám bude lahodný sirup s nezaměnitelnou vůní a chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby chladnutí a odstání

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby chladnutí a odstání)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Převaříme vodu a necháme ji vychladnout. Krok 2: Květy bezu zbavíme nečistot, oplachujeme jen minimálně. Krok 3: Do většího kastrolu dáme květy bezu, omyté, na plátky nakrájené citrony, kyselinu citronovou a vše zalijeme studenou převařenou vodou. Promícháme a necháme při pokojové teplotě 24–36 hodin odstát. Krok 4: Po uvedené době přecedíme přes plátno a do šťávy přidáme cukr, který necháme za občasného promíchání rozpustit. Vzniklý sirup nalijeme do lahví a skladujeme v chladničce.

TIP: Co dalšího z bezových květů připravit?

Zveřejněno 24. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sirup z černého bezu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J67zl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sirup z černého bezu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J67zl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květy černého bezu, kyselina citronová, citron, voda, cukr krystal

Přidat fotografie receptu