Italský salát se zelím
Příjemně svěží italský salátek poslouží ať už jako hlavní jídlo nebo příloha k masu. Salátek z bílého zelí s olivami a sušenými rajčaty má díky zálivce z vinného octa a cukru zajímavou sladkokyselou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Zelí nakrouháme najemno, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, okapaná rajčata nakrájíme na jemné nudličky a vše dáme do větší mísy. Přidáme olivy a vše zlehka promícháme.
Krok 2: V hrnečku vidličkou prošleháme olej, ocet, sůl a cukr a zálivkou přelijeme salát. Vše promícháme, mírně opepříme a případně dosolíme.
Krok 3: Salát necháme v chladu alespoň krátce rozležet.
Zveřejněno 24. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Italský salát se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L950W
Moje poznámka
Italský salát se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L950W
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 15 minutami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 25 minutami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 26 minutami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 28 minutami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 57 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 1 hodinou
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 1 hodinou
Medovníkové koule
Dechtochema před 1 hodinou
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 1 hodinou
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 1 hodinou
Suroviny:
zelí bílé,
sůl,
cibule červená,
rajče sušené v oleji,
olivy zelené,
olej olivový,
ocet vinný bílý,
cukr třtinový,
pepř mletý
Komentáře (2)