Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované pak choi a ředkvičky s arašídy

Salát pak choi se skvěle hodí i pro tepelnou úpravu, která zvýrazní jeho chuť. Zároveň si ale salát ponechá svou křupavost. Spolu s ním upečeme i ředkvičky a obojí podáváme s výraznější zálivkou, sýrem feta, semínky a arašídy.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lucieblahova

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 200 °C na funkci grilu. Krok 2: Zeleninu omyjeme a pak choi i ředkvičky rozpůlíme. Zeleninu vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, zakápneme ji lžící olivového oleje a lehce osolíme a opepříme. Krok 3: Pečeme asi 20 minut. Krok 4: Šalotku nakrájíme najemno, česnek prolisujeme a obojí dáme do malé uzavíratelné skleničky společně s olejem, sójovou omáčkou, limetovou šťávou, cukrem nebo stévií, paprikou a chilli kořením. Promícháme. Krok 5: Na pánvi nasucho opražíme arašídy a slunečnicová semínka. Krok 6: Zeleninu rozdělíme na 2 talíře, pokapeme ji zálivkou a posypeme ji rozdrobenou fetou. Krok 7: Salát podáváme s pečivem. 

TIP: Jak se dělá pečená zelenina v troubě

Zveřejněno 27. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované pak choi a ředkvičky s arašídy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rLG4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované pak choi a ředkvičky s arašídy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rLG4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zelí čínské pak choi, ředkvičky, olej olivový, sůl, pepř mletý, sýr feta, arašídy, semínka slunečnicová, cibule šalotka, paprika sušená sladká, chilli, česnek, omáčka sojová, olej sezamový, cukr třtinový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu