Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočka na kyselo se sázeným vejcem

Čočka na kyselo je tradiční český pokrm za pár korun. Obvykle se podává buď se sázeným vejcem nebo kouskem uzeniny, a čerstvým chlebem. V této bezlepkové variantě receptu vyniká pikantní chuť harissy.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 30 min

150 min (120 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čočku propláchneme a namočíme do vody alespoň na 2 hodiny. Poté ji uvaříme ve vývaru (nebo ve vodě s bujonem) do poloměkka asi 25 minut. Krok 2: Čočku scedíme a vývar z ní uchováme. Krok 3: Na tuku osmažíme dozlatova cibuli nakrájenou na drobounké kostičky, zaprášíme škrobem a zalijeme uchovaným vývarem. Krok 4: Dochutíme octem, chilli omáčkou a ještě asi 5 minut povaříme. Čočka krásně zhoustne. Krok 5: Čočku na kyselo podáváme s okurkou a se sázeným vejcem. Můžeme ale přidat i jemně opečený bezlepkový párek nebo bezlepkovou klobásu.

Zveřejněno 26. 3. 2025

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Recept je připravený jako bezlepkový, proto je místo klasické hladké mouky použitý kukuřičný škrob nebo solamyl, stejně tak i bezlepková klobása nebo párek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka na kyselo se sázeným vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5N7D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočka na kyselo se sázeným vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5N7D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
čočka, cibule, sůl, vývar masový, škrob kukuřičný, ocet, olej rostlinný, harissa

Přidat fotografie receptu