Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné loupáky

Nejlepší snídaně jsou ty, kdy nikam nespěcháte a v klidu si je vychutnáte. Zkuste pro své blízké připravit nadýchané, zlatavé a voňavé loupáky, sypané mákem nebo plátky mandlí. Podávat je můžete s máslem nebo medem a k nim třeba bílou kávu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

sab.pol@ sab.pol@

Středně náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby kynutí

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ohřejeme mléko, aby bylo vlažné. Přidáme droždí a 2 lžičky cukru, zamícháme. Necháme vzejít kvásek, přibližně 10-15 minut. Krok 2: Ve větší míse smícháme mouku se špetkou soli, cukrem a kousky másla. Z těchto surovin ručně vypracujeme drobenku. Přidáme žloutek a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme do kruhu. Kruh rozkrájíme na 6 stejných trojúhelníků. Každý trojúhelník smotáme od nejširšího kraje až ke špičce. Krok 4: Loupáky potřeme bílkem a posypeme mákem. Troubu předehřejeme na 190 °C a když dáme plechy do trouby, stáhneme teplotu na 165 °C. Pečeme 25-30 minut.

TIP: Bleskové rohlíky hotové za pár minut

Zveřejněno 26. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné loupáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7Lz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné loupáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7Lz

Marie

Suroviny:
mouka hladká, mléko plnotučné, máslo, cukr krystal, droždí čerstvé, vejce, sůl, mák

Přidat fotografie receptu