Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Višňový beránek se skořicí

Na Velikonoce je v mnoha domácnostech součástí sváteční tabule také upečený sladký beránek. Pokud hledáte netradiční verzi, vyzkoušejte tento recept. Nadýchané máslové těsto je uvnitř protkáno delikátními višněmi naloženými v rumu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme polohrubou mouku. Troubu zapneme na 170 °C. Krok 2: Změklé máslo utřeme s cukrem a rumem do pěny. Postupně do pěny zašleháme jedno vejce po druhém. Krok 3: Přidáme mouku s kypřicím práškem do pečiva a skořicí. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu mléka. Krok 4: Do přichystané formy dáme polovinu těsta, poklademe višněmi a přidáme zbytek těsta. Krok 5: Pečeme na 170 °C asi 1 hodinu. Zkusíme špejlí. Krok 6: Beránka necháme přibližně 20 minut ve formě vychladnout a poté jej vyklopíme, pocukrujeme a nazdobíme.

TIP: Časté chyby při pečení beránka - jak jim předejít?

Zveřejněno 28. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňový beránek se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxM8D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňový beránek se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxM8D

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cukr moučkový, máslo, rum, vejce, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, skořice mletá, mléko, višně, tuk, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu