Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnná skořicová buchta s borůvkami

Nenáročnou buchtu zvládne připravit i úplný začátečník. Těsto z celozrnné mouky dochutí výrazná skořice a provoní vanilkový cukr. Nahoru těsta přijdou drobné fialové borůvky, které každý kousek buchtu dokonale osvěží.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marketa Volfova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku s cukry a přidáme kypřicí prášek. Vše promícháme. Krok 2: K sypké směsi přidáme mléko, olej a vejce. Pořádně promícháme. Krok 3: Připravené těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme borůvkami. Krok 4: Buchtu dáme péct na 180 °C do trouby na spodní a horní ohřev po dobu přibližně 30 minut. Hlídáme dle zkušeností s vlastní troubou.

TIP: Desatero na téma borůvky

Zveřejněno 30. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnná skořicová buchta s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5NmP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnná skořicová buchta s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5NmP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka špaldová celozrnná, cukr moučkový, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, mléko, olej, vejce, skořice, borůvky

Přidat fotografie receptu