Celozrnná skořicová buchta s borůvkami
Nenáročnou buchtu zvládne připravit i úplný začátečník. Těsto z celozrnné mouky dochutí výrazná skořice a provoní vanilkový cukr. Nahoru těsta přijdou drobné fialové borůvky, které každý kousek buchtu dokonale osvěží.
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku s cukry a přidáme kypřicí prášek. Vše promícháme.
Krok 2: K sypké směsi přidáme mléko, olej a vejce. Pořádně promícháme.
Krok 3: Připravené těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme borůvkami.
Krok 4: Buchtu dáme péct na 180 °C do trouby na spodní a horní ohřev po dobu přibližně 30 minut. Hlídáme dle zkušeností s vlastní troubou.
Zveřejněno 30. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnná skořicová buchta s borůvkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NmP
Moje poznámka
Celozrnná skořicová buchta s borůvkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NmP
Nejnovější recepty
Špaldoto s medvědím česnekem
Přidáno před 24 minutami
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 15 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 21 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 23 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 23 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno 31. 3. 2025 06:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banana bread - banánový chlebíček
Kamice před 13 minutami
Krkovička z trouby
lunav1 před 1 hodinou
Bramborové špecle
ZboSy před 2 hodinami
Boloňská omáčka
Moanka před 3 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 13 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 14 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 15 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 15 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 16 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 17 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová celozrnná,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
olej,
vejce,
skořice,
borůvky
Komentáře