Celozrnná skořicová buchta s borůvkami
Nenáročnou buchtu zvládne připravit i úplný začátečník. Těsto z celozrnné mouky dochutí výrazná skořice a provoní vanilkový cukr. Nahoru těsta přijdou drobné fialové borůvky, které každý kousek buchtu dokonale osvěží.
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku s cukry a přidáme kypřicí prášek. Vše promícháme.
Krok 2: K sypké směsi přidáme mléko, olej a vejce. Pořádně promícháme.
Krok 3: Připravené těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme borůvkami.
Krok 4: Buchtu dáme péct na 180 °C do trouby na spodní a horní ohřev po dobu přibližně 30 minut. Hlídáme dle zkušeností s vlastní troubou.
Zveřejněno 30. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celozrnná skořicová buchta s borůvkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NmP
Moje poznámka
Celozrnná skořicová buchta s borůvkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NmP
Nejnovější recepty
Lahodný salát vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 51 minutami
Domácí bylinkové tagliatelle
Přidáno před 8 hodinami
Turecká vejce
Přidáno před 13 hodinami
Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 4. 4. 2025 18:16
Špagety s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Přidáno 4. 4. 2025 14:04
Segedín z trouby
Přidáno 4. 4. 2025 11:18
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hluchavková polévka
phonzajkova před 8 minutami
Uzený guláš
uhor13 před 10 minutami
Staročeská olejová bábovka
Nadalka před 49 minutami
Krkovička se staročeským zelím
adelaku před 1 hodinou
Cheesecake
PavelK33 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
MirkaTioka před 2 hodinami
Tacos s mletým masem
Nelinka2013 před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
KuchtaBuchta před 4 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Tystynka před 4 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová celozrnná,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
olej,
vejce,
skořice,
borůvky
Komentáře