Hovězí na zázvoru
Pokud chystáte svátečnější oběd nebo večeři, pak se vám určitě bude hodit tento recept. Hovězí na zázvoru a červeném víně se na talíři bude krásně rozpadat a nádherně provoní vaši kuchyň. Šťavnaté maso můžeme podávat s vařeným bramborem nebo kaší.
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso odblaníme a nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme a z obou stran obalíme v mouce. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Špek nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu a rozehřejeme, na něm pak maso z obou stran opečeme. Vyndáme na talíř a necháme stranou.
Krok 3: Do výpeku nasypeme nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vrátíme maso a podlijeme ho vínem a vývarem tak, aby bylo do 3/4 ponořené. Česnek a zázvor nakrájíme na kousky a přidáme k masu, trochu zázvoru necháme stranou.
Krok 4: Přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna dusíme 1,5-2 hodiny. Průběžně kontrolujeme a podléváme vývarem. Když je maso měkké, odklopíme a omáčku necháme zredukovat na potřebnou hustotu. Nakonec přimícháme lžíci másla a posypeme čerstvým zázvorem.
Zveřejněno 2. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí na zázvoru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6QA3
Moje poznámka
Hovězí na zázvoru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6QA3
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 9 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 9 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 10 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 11 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 13 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
mouka hladká,
špek,
cibule,
zázvor čerstvý,
česnek,
vývar masový,
máslo,
víno bílé,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.