Špaldové bochánky s medvědím česnekem
Zhruba v půlce března začíná sezóna bylinky typické pro jarní dny - medvědího česneku. Tuto aromatickou bylinku jemně česnekové chuti v kuchyni zužitkujete ve spoustě různých pokrmů. Přidat ji můžete třeba také do špaldových bochánků s parmezánem.
Postup přípravy
Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Máslo vyndáme včas z lednice, aby změklo.
Krok 2: Medvědí česnek omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. V misce smícháme mouku, sůl, kypřicí prášek a parmezán.
Krok 3: Do těsta zapracujeme kousky změklého másla. Těsto promneme prsty tak, jako když děláme drobenku. Přidáme medvědí česnek, mléko a opět zapracujeme. Těsto bude mírně lepit.
Krok 4: Těsto vyklopíme na připravený plech a pomocí rukou vytvarujeme obdélník. Ten pomocí ostrého nože nařízneme na bochánky (velikost je na vás), úplně je však nedokrajujeme.
Krok 5: Těsto potřeme žloutkem rozšlehaným se lžící mléka, posypeme parmezánem a vložíme do trouby. Pečeme zhruba 12-15 minut dozlatova.
Zveřejněno 4. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špaldové bochánky s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R65nY
Moje poznámka
Špaldové bochánky s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R65nY
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 21 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 21 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 1 minutou
Vrstvený salát
Haname před 1 hodinou
Sýrové tyčinky
Jitinka před 2 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 5 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 5 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 5 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 5 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 6 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 6 hodinami
Mila kuličky
Marule před 7 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
sůl,
kypřící prášek,
máslo,
sýr parmazán strouhaný,
mléko,
žloutek,
česnek mědvědí,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (1)