Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boží milosti

Tradiční boží milosti jsou připravovány před Velikonocemi. Křehké těsto dochucuje smetana a bílé víno. Drobné smažené pečivo vykrajujeme nejčastěji do čtverců se zářezy. Hotové je obalíme v moučkovém cukru.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na vále smícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme žloutky, změklé máslo, citronovou kůru, rum, víno a podle potřeby smetanu. Krok 2: Uděláme vláčné těsto, které velmi dobře propracujeme a pak na pomoučněném vále vyválíme na tenký plát. Krok 3: Vykrajujeme libovolné tvary. Smažíme je ve vyšší vrstvě tuku a na papírovém ubrousku je necháme odkapat. Posypeme cukrem.

TIP: Jak na boží milosti

Zveřejněno 6. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boží milosti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr528

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boží milosti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr528

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, sůl, žloutek, máslo, kůra citronová, rum, víno bílé, smetana, tuk, cukr

Přidat fotografie receptu