Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízek Ondráš (poněkud jinak)

Řízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem. My jsme zvolili výraznou nivu a doplnili jí celerovými listy.

Hodnocení receptu je 5,0 (147×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 758 kJ /
1 137 kcal
Bílkoviny45,96 g
Tuky20,46 g
Vláknina22,90 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 289 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy182,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme bramborákové těsto z nastrouhaných brambor a uvedených ingrediencí. Krok 2: Na rozehřátou pánev dáme sádlo a vrstvu bramborákového těsta. Na ni postupně klademe listy celeru a petrželky, nakrájenou nivu, plátky měkkého a voňavějšího salámu. Krok 3: Vše „uzavřeme“ další vrstvou bramborákového těsta. Pánev přikryjeme pokličkou, aby se horní vrstva těsta „zatáhla“ a řízek šel lépe otočit. Po otočení smažíme bez pokličky. Krok 4: Vynikající náplň je list libečku, tvarůžky a salám. Mějme však na paměti, že niva i tvarůžky dodají řízku typickou výraznou chuť, takže těsto solíme a kořeníme velmi uvážlivě.
Podáváme s protichřipkovým salátem, případně se zelným salátem s červenou řepou, nebo jen s kečupem.

TIP: Jak připravit ty nejlepší bramboráky?

Zveřejněno 27. 9. 2009

Poznámka autora Jenda1

Opět něco z archívu.

Řízkem Ondráš jsem se nechal pouze inspirovat. Náplň můžeme různě kombinovat. Podstatné je přikrýt sýry nějakým salámem, aby po otočení Ondráše sýr nevytékal.

Další z receptů, který rád dělávám. Tady skutečně můžete popustit uzdu své fantazie a náplně různě kombinovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízek Ondráš (poněkud jinak)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6RnV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízek Ondráš (poněkud jinak)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6RnV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (67)

kornel sevcik 9. 8. 2016 17:30
Chcem sa opytat ci zo surovych alebo varenych zemiakov?Dik.S pozdravom Kory

kornel sevcik: 100% ze syrových. Jako když děláte bramborák.:-)

Janv.kominictvi 8. 8. 2016 18:49
:yes: už se těším až to zkusím

:-8

Fuj lidi, jak můžete takovej humus jíst? Kombinace výrobního salámu, herkulesu a nivy ke všemu osmažné v bramborákovém těstě. Opravdu špičková gastronomie. ;-(

S.: měkký salám se přeci automaticky nerovná nejobyčejnějšímu výrobnímu, ne?;-) Berte recept jako inspiraci a naplnte si Ondráše tím, co máte rádi (a hodí se kombinovat, samozřejmě) - místo salámů můžete použít domácí uzené apod.

Zobrazit starší odpověď

Dnes jsme zkusili k obědu a už asi nebudeme večeřet,;- je to syté, ale moc dobré jídlo. Určitě ho zopakuji, ale až v zimě, po vydatné horské túře.:-p Přidávám bodík.:yes:

Tak. . . u nás moc úspěch neměly. :-( Ale mě se recept moc líbí!

Pajaja: Tuto kombinaci jsem nikdy nedělala, smažím obdobným způsobem vepřové maso nebo kuřecí játra (ta jsou obzvlášť vymazlená, jen játra před dáváním na vrstvu bramborákového těsta obalím v hladké mouce, aby držela). <3

františek Veselý 20. 12. 2015 19:21
a víte,že název řízku ondráš zavedli komunisté, protože nemohl připustit, že nějaký kuchař z Jilemnice s tím za první republiky zvítězil v soutěži kuchařů ve Francii

Dneska jsem zkoušela,skvělé !!!! :-)

Tak Jendo, příští "cmunda" bude Tvůj Ondráš:-!:-!:-! Posílám dalšího +:yes:

:-p mňam určite sa budeme zalyzovať, keď takúto mňamku vyskúšam urobiť

NIkisa: Nikol,chce to vyzkoušet na tzv.koštovačce;-).Já vždy dělám odhadem, snad na 1/2 kg brambor 2 lžíce mouky:-S.Závisí to i na použitém typu brambor A,B,C.:-K

Kolik má být brambor a kolik na to množství mouky? jsem začatečník. Zítra jdu vyzkoušet:-)A vypada to moooc lákavě;-) už ted posílám bodík:yes:

purple: to víš..už podle nicku..pařez...:-8:-D:-D
Jendo..hezký rcp;-):yes::-K:-)

PAN PAŘEZ: No pokud vím, co myslíte tam to je salám junior a jako fialová brva se mi to nezdá a zřejmě jste slepý, že to nepoznáte.
Jinak výborný nápad, někdy vyzkouším. :-)

PAN PAŘEZ 18. 9. 2011 18:36
CO JSOU TY FIALOVÝ PLÁTKY? TO JSOU NĚJAKÝ BOMBÓNY? FUJ, FUJ A FUJ! :no::no::no::no::no:

Dělávám s jinou plňkou,ale tahle je taky velice dobrá:-p+87:yes:nádherné fotky to dokazují:-K:yes:

tak přidávám 86 bodík. bylo to výtečné a určitě to zase budu dělat;-). dětem moc chutnali takový řízečky:-p. jen jsem je neudělala ve velikosti pánvičky, ale menší:-D kvůli obracení, nejsem mistr;-(:yes:

tak zvládla jsem se i zaregistrovat :-). Ondráše už se smaží první je hotovej a otáčení úplně supr :-)šlo to jedna báseň. :-K

Vlasticka 19. 1. 2011 12:30
tak brambůrky mam naškrábány jsu je nastrouhat a jdu na to :-) mám trošku strach z toho otáčení, ale tak snad se mi to povede dávám :yes: bodíky vypadá to skvěle a dovnitř dám jen dobré věci tak to bude i moooc dobré:-K tak jdu na to :-*

Jeníčku tak toto byla dobrota:-pZkombinovala jsem libeček a camembert,šunku a salám.No rozhodně udělám brzy znova děkuji za super receptík a posílám zaslouženého bodíka:yes::-)

tento receptík je znám v klasické podobě,ale toto mne velmi zaujalo,to vyzkouším i když asi obracení bude trošku věda,jak už tady ostatní píší,ale zkusím.;-)+1:yes:

Dneska jdu na ně! Vypadají fakt božsky. . . Jeníku, Tvůj výtvor si troufám hodnotit už teď :yes::-p 71. bodík letí!

Katko, jsem rád, že chutnalo:-p:-K.

Tak jsem to dneska vyzkousela, je to vyborne, delala jsem mensi kousky, aby se to lip otacelo a slo to dobre. Posilam bodika. :yes: Je to skvely napad a syte jidlo. :-p Ted tu vsechno voni cesnekem a smazenim. :-*

Vypadá to výborně a určitě to tak i bude chutnat;-):-p:yes:

irca (neregistrovaný/á) my tě sice respektujeme, ale moc prosím, snaž se respektovat i ty nás a nedávej nám to na naše masité recepty. Ať si každý jí, co má rád, ano?;-) Viz Hrbaté maso a pod..

irca (neregistrovaný/á) ...

slečna či paní bude nejspíš vegetarián či snad ochránce zvířat:-O:-?

No, Irčo, receptů s masem je tu asi tak dvě třetiny z celkového množství...vezmi si na to dovolenou, abys to obsáhla všechno ;-):-D

:-p:-p:yes:

tak som sa to dnes pokusila urobit a mozem vam povedat, ze som z toho zufala....ako som predpokladala...ostal mi z toho trhanec...jedly sice, ale nevzhladny...ale aspon viem, ako to budemrobit nabuduce....a zas nabuduce a potom nabuduce a ...a tak to budem opakovat....to ze to urobila na prvykrat paprika..tak to ju nesmierne obdivujem....

Tématické fráze:
vepřový řízek ondráš, ondras recept, řízek, ondraš, rízky jinak, bramborák ondráš, recept ondráš, řízky ondraš, obrácený řízek, recept na ondrase, ondráš jídlo, recepty ondráš, řízek v bramboráku, jídlo ondráš, recept řízky ondráš, vepřové řízky jinak, řízky trochu jinak, otočené řízky, otočený řízek, řízek trochu jinak

Suroviny:
brambory, mouka hladká, česnek, majoránka, mléko, vejce, sůl, kmín drcený, pepř mletý, nať petrželová, nať celerová, salám měkký, salám trvanlivý, sýr niva, sádlo

Přidat fotografie receptu