Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinková vepřová roláda

Svěží jarní období vybízí k vaření s čerstvými bylinkami. Využijete je i v tomto receptu na vepřovou roládu s bylinkami a slaninou. Je krásně šťavnatá, s výraznou chutí bylinek a česneku. Hodí se i jako sváteční jídlo, třeba s jemnou bramborovou kaší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 175 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 130 min

175 min (45 min příprava + 130 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrojíme podélně tak, aby vznikl obdélník, a naklepeme ho. Osolíme, okořeníme a potřeme utřeným česnekem. Krok 2: Bylinky opláchneme, nasekáme a rovnoměrně rozprostřeme na plát masa. Krok 3: Pak maso posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a poklademe plátky slaniny. Krok 4: Plát masa srolujeme do rolády, kterou upevníme provázkem. Připravenou roládu ještě osolíme a okořeníme. Krok 5: V pekáčku rozpálíme olej a roládu ze všech stran zprudka opečeme. Krok 6: Potom ji podlijeme vývarem, přiklopíme a vložíme do trouby rozehřáté na 190 °C. Pečeme přikryté 1,5 hodiny, občas zkontrolujeme a případně podlijeme. Nakonec odkryjeme a dopékáme ještě 30 minut. Krok 7: Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Zveřejněno 6. 4. 2025

Poznámka autora poslirecept

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinková vepřová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73WwB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinková vepřová roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73WwB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, sůl, chilli, česnek, čerstvé bylinky, pomeranče, slanina anglická, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu