Harlekýn s likérovým krémem
Chystáte se upéct nějakou dobrotu ke kávě? Zkuste naše Harlekýn řezy s likérovým krémem. Jemné piškotové těsto a krém s vaječným likérem - něco tak dobrého, a přitom jednoduchého na přípravu, jste dlouho nejedli.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 340 kJ / 2 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,33 g |
Tuky | 66,36 g |
Vláknina | 26,50 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 609 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 427,70 g |
Postup přípravy
V dostatečném předstihu zapneme troubu a vyhřejeme na 190-200 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Do mísy robota dáme cukr, kakao, žloutky a horkou vodu. Našleháme do husté pěny. Krok 4: Pak už lehce a opatrně rukou vmícháme polohrubou mouku a sníh z bílků. Krok 5: Těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 190-200 °C upečeme. Po upečení necháme vychladnout. Krok 6: Krém: Podle návodu na přípravu uděláme pudink bez vaření, jen místo mléka dáme vaječný likér. Krok 7: Pak vyšleháme Ramu Cremefine a došleháme do ní připravený pudink a dosladíme. Podle chuti došleháme do šlehačky ještě vaječný koňak. Krok 8: Krém vložíme do zdobícího sáčku s cukrářskou špičkou a ozdobně naneseme na korpus. Krok 9: Nakonec ještě dozdobíme rozehřátou čokoládou.
Zveřejněno 27. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Harlekýn s likérovým krémem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Loy
Moje poznámka
Harlekýn s likérovým krémem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Loy
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 10 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Tématické fráze:
harlekýn na plech,
krém z nevařeného pudinku,
nevařený pudink,
pařižsky čokoladovy harlekýn dort,
buchta harlekýn,
harlekýn recept,
moučník harlekýn,
nevařený puding,
harlekýn buchta,
harlekýn,
dort harlekýn na plech,
vaječný koňak recept nevařený,
zdobení dortů harlekýn,
recepty z nevareneho pudinku,
recept na dort harlekýn od cukráře,
dort s likérovým krémem,
šlehačka hulala,
puding olé,
vaječný koňak recept,
harlekýn dort recept
Suroviny:
cukr krupice,
vejce,
kakao,
voda,
mouka,
tuk,
mouka hrubá,
rama cremefine,
likér vaječný,
pudink vanilkový bez vaření,
cukr moučkový,
poleva čokoládová
Komentáře (50)